Orgelestafette Noord-Holland 2014

Op 14 juni 2014 bespeelden diverse organisten de historische orgels van de Grote Kerk Edam, Grote Kerk Monnickendam en de Nicolaaskerk van Purmerend.

De meeste organisten bespeelden alle drie de orgels en sommigen 1 specifiek instrument. De tips bij de speeltafel werden op prijs gesteld, hoe anders kan het klinken met een bepaalde registratie.

Na afloop ging het gesprek al snel over welke orgels volgend jaar te bespelen zijn bij de estafette; een groot romantisch orgel? Welke deel van de provincie; West-Friesland, Alkmaar?

Heel graag willen wij de plaatselijke kerken/commissies bedanken voor de samenwerking.

Ter illustratie een paar foto’s

 

————————————————————————————————————————-

Op 14 juni 2014 organiseert Orgelnetwerk NH in samenwerking met de lokale comités net als vorig jaar een Orgelestafette. Een unieke gelegenheid om 3 historische orgels op één dag te bespelen. De (amateur)organist kan gedurende 30 minuten elk, het Garrels-orgel van de Nicolaaskerk Purmerend, het Barend Smit orgel in de Edammer Grote Kerk en het Gerstenhouwer-orgel in de Grote kerk van Monnickendam bespelen

Ook in de educatie ter plaatse (Tjeerd van der Ploeg , WillemPoot en Marja van der Ploeg), denk aan registratie aanwijzingen, uitvoeringspraktijk e.d., is voorzien.

Houd rekening met de eigenschappen van de orgels (zie bovenstaande links, of op de website van Orgelkring Waterland) bij de keuze van te spelen werken.