Orgelestafette 2018 Noord-Holland

Op Zaterdag 9 juni 2018 organiseert Orgelnetwerk NH in samenwerking met de lokale comités de jaarlijkse Orgelestafette. Een unieke gelegenheid voor de (amateur)organist om 4 orgels op één dag te bespelen. De speelduur per orgel is 30 minuten. Dit jaar staan 4 orgels van de bouwers Christian Müller en Pieter Müller centraal;

Evangelisch Lutherse Kerk, Alkmaar. Pieter Müller (1755) IIP15
Kapelkerk, Alkmaar. Christian Müller (1762) IIP19
Grote Kerk, Beverwijk. Christian Müller (1756) IIP22
Dorpskerk, Castricum. Christian Müller (1740) I8

Houd rekening met de eigenschappen van de orgels bij de keuze van te spelen werken. Het orgel in Beverwijk heeft bijvoorbeeld een manuaal omvang van C-c”’ en pedaal C – c’ en stemming naar Valotti. In Castricum eveneens een manuaal omvang C-c”’.

Interessant is ook het jubileumboek van Beverwijk uit 2006, waarin Jan Jongepier op zoek gaat naar Christian Müller. Informatie.

De orgelestafette kost € 40,= wanneer u 1, 2 of 3 orgels wenst te bespelen zijn de kosten resp. €15,=; €27,50 of €35,=

In vervoer naar de kerken dient zelf voorzien te worden.

Hieronder kunt u zich aanmelden, wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren.  Na aanmelding ontvangt u een automatisch bericht met uw opgaaf. Als het speelrooster rond is wordt u geïnformeerd en ontvangt u tevens een betaling verzoek.

Men moet wel over speelvaardigheid te beschikken om de instrumenten te kunnen bespelen.
U wordt geacht aanwijzingen tijdens het bezoek aan de kerk op te volgen: de orgels zijn historische instrumenten die juist behandeld moeten worden.

Wij kijken terug op een geslaagde orgelestafette.