Muzikaal portret van Josef Rheinberger

Josef Rheinberger

Josef Rheinberger

Zaterdagavond 21 november vindt er in de Ruïnekerk te Bergen een concert plaats waarin werken ten uitvoering worden gebracht van de Duitse componist Josef Rheinberger (1839-1901). Een veelzijdig componist en geliefd docent die een groot oeuvre heeft achtergelaten. Het orgel speelt een belangrijke rol in zijn instrumentale werken. Zo schreef hij onder andere 20 sonates voor orgelsolo. Frank van Wijk speelt tijdens dit concert Rheinbergers 1e Orgelsonate. Het orgel speelt ook een rol in Rheinbergers kamermuziek. Henriette Luytjes (viool) en Irene van den Heuvel (cello) spelen met Frank van Wijk afwisselend delen uit de 6 Stücke opus 150 voor viool of cello & orgel. Het concert wordt besloten met de Suite opus 149 voor viool, cello en orgel. Naast deze instrumentale muziek klinkt er ook vocale muziek. Rheinbergers 3 Geistliche Gesänge opus 69 worden uitgevoerd door het Vaduz Vocaal Ensemble onder leiding van Ellen Verburgt.
Al met al een zeer afwisselend concert met prachtige romantische muziek van een vrij onbekende componist. Voor de nieuwsgierige muziekliefhebber een buitenkans!
Plaats: Ruïnekerk te Bergen
Tijd: Zaterdag 21 november, 20.15 uur
Entree: 15 euro
Kaarten zijn 30 minuten voor aanvang verkrijgbaar bij de avondkassa. Of van te voren te reserveren onder nummer: 06-14100311