Restauratieconcert Adema-orgel O.L.V. Uitgeest

UITGEEST – Het Adema Orgel in de R.K parochie Onze Lieve Vrouwe Geboorte aan de Langebuurt in Uitgeest is in slechte staat. Het stookgedrag en de vochtigheidsgraad in een kerk zijn vaak boosdoeners voor een orgel. Het orgel begint mankementen te vertonen en er moet van alles gebeuren om het orgel te behoeden voor verval. Registers reageren niet meer goed en pijpen moeten nodig gereinigd worden. Hiervoor moeten orgelbouwers een offerte opstellen die moet uitwijzen wat de kosten zijn. Er is wel wat subsidie maar dit is niet toereikend voor wat gebeuren moet.
Om de restauratie van het orgel te kunnen verwezenlijken zal er geld ingezameld gaan worden door middel van verschillende acties. Op 26 mei zal de bekende en befaamde organist Jos van der Kooij de aftrap geven voor de inzamelingen, door een orgelconcert te geven.

Jos van der Kooy is de vaste bespeler van het Mullerorgel in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem als stadsorganist, het Cavaillé-Collorgel in de Philharmonie te Haarlem als stadsorganist, de orgels in de Westerkerk te Amsterdam als cantor-organist en het orgel in de Gotische Zaal van de Raad van State in Den Haag als concertorganist.

Na afloop is er een borrel in de Klop. De entree is vrij. en er is er een collecte ten behoeve van de restauratie van het orgel.

Iedereen is van harte uitgenodigd in de Rooms Katholieke kerk aan de Langebuurt 37 in Uitgeest, op 26 mei a.s. van 15.00uur tot 16.00uur.

Zie ook www.ademaorgeluitgeest.nl