Vacature voorzitter Orgel Festival Holland Alkmaar

Orgel Festival Holland

Het Internationaal Schnitger Orgelconcours organiseert om het jaar het Orgel Festival Holland (OFH) in de Grote Kerk en de Kapelkerk in Alkmaar. De drie concoursorgels – Het Van HagerbeerSchnitgerorgel (1646/1725), het Van Covelensorgel (1511) en het Müllerorgel (1762) zijn befaamd en wereldberoemd. Het komende festival vindt plaats in juni 2021 en bestaat naast het concours voor jonge orgeltalenten uit een internationale orgelacademie en vele concerten. Het festival is onderdeel van European Cities of Historical Organs (ECHO), een actief Europees verband van steden, waarvan Alkmaar namens Nederland lid is. Binnen de Stichting spelen de Artistieke Commissie en de vele enthousiaste vrijwilligers een belangrijke rol. Daarbij heeft het OFH twee websites in beheer waarmee de regio en het internationale circuit wordt geïnformeerd over het festival, (orgel)concerten en -activiteiten in Alkmaar.

Het bestuur van het OFH is wegens het vertrek van de huidige voorzitter op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De voorzitter:
– Is ons gezicht naar buiten toe: publiek, gemeente, subsidiegevers en sponsoren.
– Geeft leiding aan de organisatie van het festival en andere activiteiten; hij/zij heeft daarin een sturende en coördinerende rol.
– Ontwikkelt samen met de andere bestuursleden de strategie voor de komende festivals.
– Is de gesprekspartner van Theater De Vest, en andere culturele instellingen in Alkmaar en omgeving.
– Woont bij voorkeur in of nabij Alkmaar.

Voor meer informatie, kijk op: www.orgelfestivalholland.nl en www.alkmaarorgelstad.nl of neem contact op met Richard de Jager