Activiteiten Orgelnet 2016

In 2016 is het 100 jaar geleden dat de Max Reger overleed en daarom zal er tijdens concerten op o.a. het Nicholson-orgel, St. Christoforuskerk Schagen, geregeld muziek van hem worden uitgevoerd. Stilistisch kan hij worden beschouwd als de voortzetter van Felix Mendelssohn-Bartholdy en Josef Rheinberger. Naast alle Reger concerten in den lande organiseren wij in samenwerking met Nicholson-orgel Schagen een masterclass rond Max Reger op zaterdag 8 oktober. lees meer….

 

Uiteraard staat in 2016 ook de jaarlijkse orgelestafette op het programma. Dit jaar bezoeken wij in Purmerend het Garrels orgel in de Nicolaaskerk, het Van Dam orgel in de Luthersekerk en het Barend Smit orgel in de Grote Kerk van Edam. Lees meer….

 

Ook zijn wij weer bezig met de jaarlijkse orgelfolder voor Noord-Holland (boven ’t IJ). Diverse organisaties hebben reeds onze berichtgeving ontvangen. Wanneer u niets heeft ontvangen en graag uw activiteiten (tegen een geringe vergoeding) laat opnemen in onze orgelfolder stuur ons dan een berichtje met het contactformulier. Er is ook een mogelijkheid van adverteren in de orgelfolder. Mail ons voor de mogelijkheden.