Orgelestafette 2016 Noord-Holland

Op Zaterdag 11 juni 2016 organiseert Orgelnetwerk NH in samenwerking met de lokale comités de jaarlijkse Orgelestafette.  Een unieke gelegenheid om 3 orgels op één dag te bespelen. De (amateur)organist kan gedurende 30 minuten elk, het Garrels-orgel – Nicolaaskerk Purmerend,  Van Dam-orgel – Luthersekerk Purmerend en het Barend Smit-orgel van de Grote Kerk Edam bespelen. Indien gewenst is er ter plaatse deskundige begeleiding aanwezig, denk aan registratie aanwijzingen, uitvoeringspraktijk e.d.

Houd rekening met de eigenschappen van de orgels (zie bovenstaande links, of op de website van Orgelkring Waterland) bij de keuze van te spelen werken.

De orgelestafette kost € 35,= wanneer u 1 of 2 orgels wenst te bespelen zijn de kosten resp. €15,= of €27,50.

In vervoer naar de kerken dient zelf voorzien te worden.

Hieronder kunt u zich aanmelden, wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren.  Na aanmelding ontvangt u een automatisch bericht met uw opgaaf. Als het speelrooster rond is wordt u geïnformeerd en ontvangt u tevens een betaling verzoek. Het rooster is opgemaakt. Aanmelden is nog mogelijk, plaatsing slechts in het bestaande rooster. Garrels-orgel is volgeboekt.

Opgaaf is gesloten.

Men moet wel over speelvaardigheid te beschikken om de instrumenten te kunnen bespelen.
U wordt geacht aanwijzingen tijdens het bezoek aan de kerk op te volgen: de orgels zijn historische instrumenten die juist behandeld moeten worden.