Orgelestafette Noord-Holland 2013

Op 1 juni 2013 organiseert Orgelnetwerk NH in samenwerking met de lokale comités een Orgelestafette.  Een unieke gelegenheid om 3 orgels uit verschillende stijlperioden op één dag te bespelen. De (amateur)organist kan gedurende 30 minuten elk, het Garrels-orgel – Nicolaaskerk Purmerend,  Van Dam-orgel – Keyserkerk Middenbeemster en het zeer oude orgel (15e eeuws pijpwerk) van de Grote Kerk Oosthuizen bespelen.  Ook in de educatie ter plaatse (o.a. Tjeerd van der Ploeg en WillemPoot), denk aan registratie aanwijzingen, uitvoeringspraktijk e.d.,  is voorzien.

Houd rekening met de eigenschappen van de orgels (zie bovenstaande links, of op de website van Orgelkring Waterland) bij de keuze van te spelen werken.

De orgelestafette kost € 35,= wanneer u 1 of 2 orgels wenst te bespelen zijn de kosten resp. €15,= of €27,50.

In vervoer naar de kerken dient zelf voorzien te worden.

Hieronder kunt u zich aanmelden, wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeuren. Op het ogenblik hebben al velen de voorkeur ochtend aangegeven, opgaaf voor Purmerend zit “vol” en deelname is niet gegarandeerd  Na aanmelding ontvangt u een automatisch bericht met uw opgaaf. Als het speelrooster rond is wordt u geïnformeerd en ontvangt u tevens een betaling verzoek.

— aanmelding gesloten —

Locaties zijn (let op betaald parkeren);

Grote Kerk – Raadhuisstraat 61 – 1474 HJ  Oosthuizen
Nicolaaskerk – Kaasmarkt – 1441 BG Purmerend
Keyserkerk – Middenweg 148 – 1462 HL – Middenbeemster

Men moet wel over speelvaardigheid te beschikken om de instrumenten te kunnen bespelen.
U wordt geacht aanwijzingen tijdens het bezoek aan de kerk op te volgen: de orgels zijn historische instrumenten die juist behandeld moeten worden.