Concert – Stichting Pieter Backer Orgel viert haar 25-jarig bestaan

Zaterdagavond 18 mei wordt de nieuwe Grotrian Steinweg Nachf vleugel van de Bonifaciuskerk in Medemblik officieel ingewijd tijdens een bijzonder PIANOCONCERT waar maar liefst drie pianisten spelen, die betrokken zijn geweest bij advies over de aanschaf: dirigent Jan Laan met zangkoor Medemalaca Vocali begeleid door Eric Noya op vleugel, Ymke Dalenberg-Opdam met klarinettist Frans Jurjaanz én niet minder dan RAMON VAN ENGELENHOVEN, onlangs winnaar van het prestigieuze Prinses Christina Concours 2013 voor veelbelovende muziektalenten !!! Het programma zal verrassend zijn want de Stichting Pieter Backer Orgel viert dan ook haar 25-jarig bestaan ! Kaarten voor slechts €5 verkrijgbaar.

JOS VAN DER KOOY op het PIETER BACKER ORGEL
De Stichting Pieter Backer Orgel viert tegelijkertijd haar 25-jarig bestaan. Ruim 300 concerten werden in de afgelopen periode in de Bonifaciuskerk georganiseerd ! Hoogtepunt: de in 2000 gerealiseerde orgelrestauratie ! Jos van der Kooy, o.a. stadsorganist van Haarlem en cantor-organist van de Amsterdamse Westerkerk, muzikaal adviseur van de Stichting en (inter)nationaal vermaard als improvisator, geeft een bijzonder optreden !

Bonifaciuskerk Kunst & Cultuur
De Stichting Bonifaciuskerk is er bijzonder trots op de vleugel te hebben kunnen aankopen dankzij allerlei fondsen en sponsors. In samenwerking met MoeskopsPianos is er een weloverwogen keus gemaakt. Het stelt de commissie Kunst & Cultuur nu in staat om volwaardige concerten te organiseren, waarmee weer geld gegenereerd kan worden t.b.v. de broodnodige restauratie van de voor Medemblik historisch belangrijke en sfeervolle Bonifaciuskerk. Zo hebben o.a. de pianist van het Westlands Mannenkoor én Peter Beets, pianist van het Jazzorkest van het Concertgebouw, de vleugel tijdens hun optreden onlangs in de Bonifaciuskerk al ingespeeld en ze waren bijzonder ingenomen.

Meer info op de website van de kerk

1 comment for “Concert – Stichting Pieter Backer Orgel viert haar 25-jarig bestaan

Comments are closed.