Garrels Zomer Concert – Nicolaaskerk Purmerend

Gerrit Jordaan (Zuid Afrika) bespeelt zaterdag 25 augustus om 14.00 uur het Garrels-orgel in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt te Purmerend.

Hij speelt werken van Buxtehude, Schumann en moderne Zuid-Afrikaanse componisten zoals Surendran Reddy en Kevin Volans. Gerrit Jordaan is één van de vooraanstaande organisten van Zuid-Afrika.

Gerrit Jordaan is werkzaam als concertorganist, begeleider, docent, onderzoeker en recensent. Hij is thans verbonden aan de Faculteit voor Muziek van de Noordwes-Universiteit (Potchefstroom). In 2007 promoveerde hij in de uitvoerende kunsten aan deze universiteit. Hij volgde in Italië en Nederland masterclasses in uitvoeringspraktijk. Jordaan is in het bijzonder actief voor de Zuid-Afrikaanse orgelmuziek, geregeld speelt hij eerste uitvoeringen. Een aantal werken werd aan hem opgedragen waaronder “Afrika Hymnus II” van Stefan Grové en “But there went up a mist….” van Ndodana. Zie ook zijn CD “Afrika Hymnus”(Claremont).
Als concertorganist trad hij regelmatig in Europa op. Zijn concert in 2000 in de Bavo te Haarlem werd door de radio uitgezonden. Ook in andere muziek is Jordaan actief, zie b.v. zijn fagotcomposities “Slaaptydmusiek” en de door hem gecomponeerde liedcycli. Hij maakte studie van de muziek van de volken van Botswana en Ndebele. In Zuid-Afrika is Gerrit Jordaan redacteur van vele orgelpublicaties, samensteller van de Zuid-Afrikaanse Organistenvereniging “Erediensmusiekbundels Volume 1 en 2”, en lid van de commissie die de voortgaande  ontwikkeling van de eigentijdse kerkmuziek bevordert.

Toegang gratis, bij de uitgang graag uw bijdrage voor de kosten van dit concert!!

Website Garrels Stichting Purmerend

Meer concerten in de agenda van het Orgelnetwerk

1 comment for “Garrels Zomer Concert – Nicolaaskerk Purmerend

Comments are closed.