Koper in het Orgelpark

Zijn Orgelsymfonie is vooral beroemd geworden door het daverende slotdeel. Maar kenners weten beter: ook deel drie van Camille Saint-Saëns is de moeite waard, vooral voor wie van koperblazers houdt. En dus sluit het blaasorkestconcert op zondag 10 april in het Orgelpark af met deze muziek, gespeeld door het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest onder leiding van Anton Weeren, bijgestaan door organist Jan Hage.
De hoge zaal van het Orgelpark is bij uitstek geschikt om een blaasorkest ondanks zijn luidheid toch perfect te laten klinken. Een bijzondere ervaring: vlak bij het orkest zitten en toch niet weggeblazen worden. Anton Weeren en zijn Symfonisch Blaasorkest verstaan bovendien de kunst om ook de zachte kanten van hun instrumentarium alle ruimte te geven: van fluwelig fluisterend tot rond en warm.

Het programma opent met een Alluluia van Alfred Reed en vervolgt met een versie voor harmonieorkest van Léon Boëllmanns Suite Gothique (oorspronkelijk voor orgel geschreven). Ook klinken Jan van Dijks beroemde Concertino en De Oorzaak, gearrangeerd door Weeren zelf. Voorafgaand aan het slotstuk van Saint-Saëns improviseert dom-organist Jan Hage.

Rotterdams Symfonisch Blaasorkest
Jan Hage, Orgel
Zondag 10 april 14.15 uur

Meer informatie en programma…