Muzikaal wensconcert in Grote Kerk Alkmaar

Muzikaal wensconcert in Grote Kerk 16 september 2015

ALKMAAR – Woensdagavond 16 september geven stadsorganist Pieter van Dijk en organist Frank van Wijk het slotconcert van de Zomeravondserie in de Grote Kerk. Aanvang 20:15 uur. Toegang € 8,00. Vrienden van het Orgel € 7,00.

Uit de verzoeken die de Vrienden van het Orgel hebben verzameld hebben Pieter en Frank een keus gemaakt. Frank van Wijk opent met de ouverture uit de ‘Watermusic’ van Handel. Pieter vervolgt op het Van Covelensorgel met een variatiewerk van Sweelinck. Daarna klinkt er veel muziek van J.S. Bach, maar ook van Pachelbel, Krebs en Stanley.

Romantiek

Na de pauze komt ook muziek uit de romantiek (Mendelssohn) en de 20e eeuw aan bod (Alain en Messiaen). Het concert wordt door beide organisten afgesloten met het 3e Brandenburgse concert van Bach, voor veel liefhebbers weer een mooi uiteinde.

Kaarten zijn te koop bij de ingang van de kerk. In de pauze is koffie/thee/wijn/bier/sap verkrijgbaar.

Orgelexcursie 3 oktober

Nu wijzen we alvast op de orgelexcursie naar Gouda en Woerden op zaterdag 3 oktober. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar. De kosten zijn € 50,00 (incl. busreis, lunch) via: info@vriendenvanhetorgel.nl of telefonisch: 072-5153978. www.vriendenvanhetorgel.nl