Schager Nicholson-orgel opnieuw in gebruik genomen

Het befaamde Nicholson-orgel in de Schager St. Christoforuskerk geniet bekendheid tot over onze landsgrenzen.  Terwijl het voor de eredienst in gebruik kon blijven, worden er al een aantal maanden geen concerten meer op gegeven vanwege een grote onderhoudsbeurt. Al het pijpwerk werd schoongemaakt, de mechanieken opnieuw afgeregeld en kleine lekkages van de balg verholpen, om maar enkele dingen te noemen. De werkzaamheden die enkele maanden in beslag namen, werden uitgevoerd door de Engelse orgelbouwfirma William Drake. Een register, de Trombone 16 van het pedaal, werd naar Engeland verscheept en daar door dé specialist op dit gebied, David Frostick, nagekeken en afgeregeld.

Op dinsdagavond 23 juni wordt het orgel opnieuw ingespeeld door de organist van de kerk Tjeerd van der Ploeg en Ton van Eck, organist van de kathedrale basiliek St. Bavo te Haarlem. Er zullen werken worden uitgevoerd van Alcock, Stanford, Parry, Vaughan Williams en Reger (Wachet auf).

De feestelijk ingebruikname begint om 20.00 uur en zal worden besloten met een hapje en een drankje. De toegang is vrij.

www.nicholsonschagen.nl