Noord-Hollandse organist Frank van Wijk muzikale gastheer Orgelreis Westfalen 15-20 oktober

Baderorgel – Sankt Johannes Baptist – Borgentreich (D)

De 35e orgelreis van de Stichting Internationale Orgelreizen voert dit jaar naar kerken en kloosters in Westfalen (D), waar vanuit Paderborn dagelijks sterritten gemaakt worden naar belangwekkende historische instrumenten. Organist Frank van Wijk (Bergen/Alkmaar) is een week lang uw muzikale gastheer en zorgt voor een grote muzikale afwisseling. Over de reis schrijft hij: ‘De orgelreis van dit jaar voert ons naar Westfalen met als verblijfplaats Paderborn, waar het grote orgel in de Dom tot de verbeelding zal spreken. Ten oosten van deze stad bezoeken we ondermeer het klooster van Marienmünster en kerk en museum te Borgentereich. In zuidelijke richting nabij Soest zullen de kloosters van Oelinghausen en Rumbeck veel fraais te bieden hebben. Ten noorden van Paderborn staan de orgels te Lemgo, Möllenbeck en Marienfeld op onze wensenlijst. De beroemde orgels van Clausing en Vater in de plaats Melle zijn gedacht als sluitstuk van deze week. Ruim vijftien toporgels en een fraai landschap doen onze verwachtingen hoog gespannen zijn’.

De reis start op maandagmorgen 15 oktober bij station Deventer en op zaterdag 20 oktober aan het eind van de dag kunt u op eigen gelegenheid vanuit Deventer uw weg naar huis vervolgen.

Alle informatie over de Stichting, kosten en wijze van inschrijving vindt u op de website www.internationaleorgelreizen.nl