Luidklokken, orgels, carillons, torenuurwerken en kerkorgels
Festival Klinkend Erfgoed Maastricht
Van 31 augustus tot 5 september vindt in Maastricht het vijfdaagse Klinkend Erfgoed Festival plaats. Luidklokken, orgels, carillons, torenuurwerken en kerkorgels komen in actie. Het festivalprogramma is divers en gevarieerd, spannend en uitdagend, voor jong én oud!
Tijdens het vijfdaagse Klinkend Erfgoed Festival zullen de Maastrichtse klokken en Belgisch- en Nederlands Limburgse carillons zich van hun beste kant laten horen en klinken als nooit tevoren: Op diverse locaties in de stad en daarbuiten en soms in verrassende combinaties en samenstellingen. Klinkend Maastricht heeft voor elk wat wils en is er voor iedereen.
Verrassend en veelzijdig
Op het programma staan onder meer lunch- en avondconcerten, een klokkenestafette langs carillons in Belgisch- en Nederlands Limburg, een nationaal symposium, een speciaal orgelprogramma voor basisscholieren, cross-over concerten en de Europese première van Hack The Bells, ’s werelds grootste ideeënwedstrijd voor carillons.
Spannende hoogtepunten
Enkele van de talloze hoogtepunten: Op het terrein van Festival Bruis bespeelt de Maastrichtse stadsbeiaardier Frank Steijns zijn mobiele carillon van 43 klokken. Dat doet hij in samenwerking met een DJ, met als resultaat: muzikaal vuurwerk tussen carillon en Dance Trance. In de Onze Lieve Vrouwe Basiliek valt een heel ander genre te beluisteren: Organist Aart Bergwerff speelt het minimalistische en meeslepende meesterwerk “Canto Ostinato: van Simeon ten Holt. In dit ‘Concert Spirituel’ laat hij zich leiden door de unieke, gewijde en door kaarsen verlichte atmosfeer in de basiliek.
Stichting Klinkend Erfgoed
Het vijfdaagse festival Klinkend Erfgoed Maastricht vormt de opmaat voor het Europees jaar van het Klinkend Erfgoed In 2020 is. De organisator en initiatiefnemer Stichting Klinkend Erfgoed Nederland zet zich in om ons klinkend erfgoed in de vorm van luidklokken, carillons, torenuurwerken en orgels, bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Om te beginnen in Maastricht. Komt dat zien en beleven! Toegang is gratis, vrije gift na afloop.
Meer informatie op de website van Stichting Klinkend Erfgoed
Programmaboek SKE