MASTERCLASS voor gevorderde amateur organisten en vakstudenten door Jos van der Kooy

ZATERDAG 28 september 2013, 12.00 – 14.00 uur

MASTERCLASS voor gevorderde amateur organisten en vakstudenten door Jos van der Kooy
Toehoorders zijn welkom, er is een video scherm in de kerk zodat velen de masterclass kunnen volgen. De toegang is vrij.

Deelnemers kunnen zich opgeven per e-mail naar orgel@bonifaciuskerkmedemblik.nl.
Ook aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Tijdens deze masterclass zal Jos van der Kooy de deelnemers vertellen hoe hij een programma maakt voor het Medemblikker- orgel en andere historische orgels.
Hij acht het mogelijk uit veel stijlperioden te kiezen.
De deelnemers kunnen stukken voorspelen waarvan zij vinden dat die op dit orgel te spelen zijn.
De dispositie van het orgel kunt u vinden op: bonifaciuskerkmedemblik.nl
Let u op de omvang van klavieren en pedaal.

Dit jaar bestaat de Stichting Pieter Backer orgel 25 jaar. De stichting organiseert jaarlijks concerten op het Pieter Backer orgel en op het koororgel. De stichting bracht de gelden bijeen voor de algehele restauratie van het instrument die in 2000 werd afgerond.

Op dezelfde dag wordt gevierd dat de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel te Elburg 40 jaar bestaat. In het Nationaal Orgelmuseum in Elburg wordt een orgel gebouwd met gebruikmaking van pijpwerk van Pieter Backer. Dit leidt tot een bijzondere band tussen Medemblik en Elburg.

De masterclass van Jos van der Kooy gaat over een thema dat de Stichting tot Behoud van het Nederlandse Orgel na aan het hart ligt. Het bespelen van historische orgel voor een breed publiek. Vandaar dat de masterclass in Medemblik ook in het teken staat van het jubileum van de Elburger stichting.