Najaar bijeenkomst in Oosterkerk Hoorn

Warm welkom

Vandaag werden wij zeer hartelijk welkom geheten in de Oosterkerk van Hoorn voor onze najaar bijeenkomst voor orgelcomités in Noord-Holland. Na het welkom kregen wij een demonstratie van het ‘Doe-orgel’ door Vrienden van het Orgel (VvhO) uit Alkmaar. Een orgel als bouwpakket voor een les in bijvoorbeeld de bovenbouw van het basisonderwijs of als opmaat tijdens een jeugdconcert. Op de website van VvhO is informatie te vinden over het gebruik van het Doe-orgel.

Tijdens het verdere overleg kwamen diverse onderwerpen aan bod. De orgelfolder 2019, de orgel estafette, de uitkomsten van de enquête en bijvoorbeeld het ontwikkelingsplan. Diverse gedachten gewisseld over hoe publiek te bereiken.
Tevens kon eenieder zijn gedachten kwijt, waar tegen aangelopen wordt, successen maar ook frustraties. Van gedachten wisselen, soms buiten de agenda om. Misschien wel de grootste winst voor iedereen, eens van elkaar horen over het reilen en zeilen bij de ander.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na de bijeenkomst konden wij nog even van de gerestaureerde kerk genieten. Dick, de bekeerder, vertelde trots over de concerten, orgelgebruik en de Oosterkerk. Uiteraard werd ook het zeer fraaie Batz-Witte orgel bespeeld. Wim en ondergetekende hebben zich kostelijk vermaakt. Er is een videoserie gemaakt “Hoornse orgels in Vogelvlucht”, van de 4 delen is hier deel 3 met de Oosterkerk te bekijken.

Batz-Witte orgel

() Peter Hengstman

Post navigation