Nieuwe website voor Alkmaar orgelstad

Alkmaar is een echte orgelstad. Op negen plaatsen zijn er bijzondere orgels te vinden. Sommigen hebben wereldfaam: het 17e eeuwse hoofdorgel Hagerbeer-Schnitger van de Grote Sint Laurenskerk en het oudste nog bespeelbare orgel van Nederland: het 16e eeuwse Van Covelens-orgel. Over al deze orgels en de concerten die ermee gegeven worden is er nu een vernieuwde website: www.alkmaarorgelstad.nl .

De website is geheel vernieuwd en geeft met zes duidelijke buttons informatie over de orgels, waar ze te vinden zijn, wanneer er concerten zijn en welke –vaak internationale- organisten er spelen. Er zijn carillonconcerten, kaasmarktconcerten op vrijdag en zomeravondconcerten op woensdag.

 Muzikaal erfgoed

In deze tijd van toenemende belangstelling voor cultureel -en muzikaal– erfgoed is er een groeiende behoefte aan snelle, actuele informatie onder inwoners én bezoekers van Alkmaar. De diversiteit in de stad aan onderscheidende attracties is van groot economisch belang.

 Negen ‘nieuwe’ orgels

Vanaf 1 januari 2015 vormen Alkmaar, Schermer en Graft-De Rijp de nieuwe gemeente Alkmaar. Daarmee telt de gemeente Alkmaar geen 9 maar 18 bijzondere orgels. Informatie over de 9 orgels van Graft-De Rijp en Schermer wordt op 1 januari aan de website toegevoegd.

 www.alkmaarorgelstad.nl is een productie van de Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours.