Sietze de Vries organiseert de jaarlijkse orgeltocht op Stille Zaterdag dit jaar in Noord-Holland

Muller Grote Kerk Beverwijk

De jaarlijkse orgeltocht op Stille Zaterdag o.l.v. Sietze de Vries valt dit jaar op 11 april. Evenals vorig jaar keer bezoeken we het westen van ons land, dit keer Beverwijk en Haarlem.
Vanaf 10.00 uur tot 10.30 u is er ontvangst met koffie en thee in de Grote Kerk van Beverwijk. Hier kunnen we genieten van tekst en uitleg, maar vooral ook van de fraaie klanken van het Müller-orgel. Om 13.00 u uur bezoeken we de Nieuwe Kerk te Haarlem, met haar prachtige van Covelens/Hess orgel. Ook hier wordt u eerst een kop koffie of thee aangeboden.
Van 15.00 u tot 17.00 u bespeelt Sietze de Vries het beroemde Müller orgel van de Grote of St. Bavo Kerk.
Dit laatste is in samenwerking met JSB records te Uithuizermeeden n.a.v. de vierde cd in de reeks Geneefse psalmen, met o.a. een hommage aan Klaas Bolt, wiens naam natuurlijk onlosmakelijk met dit instrument verbonden is.
We vonden het passend om een presentatie van deze CD op de dertigste sterfdag van Klaas Bolt (11 april 1990) te organiseren rondom dit wereldberoemde orgel.

Grote of St Bavo Haarlem

Wat betreft het programma kan alleen maar gezegd worden dat dit, zoals elk jaar, weer een verrassing blijft, waarbij naast passende literatuur de improvisaties van Sietze de Vries zeker weer voor de nodige verrassingen zullen zorgen.

Deze orgeltocht is de laatste 14 jaar uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks tussen 100 en 150 mensen trekt.
De kosten voor de dag bedragen € 25,- (jongeren tot 14 jaar € 20,-) inclusief 2 consumpties en programmaboekje.

Opgave bij Piet Alkema: orgeltocht2020@gmail.com