Waterlands Orgelfestijn 2013

Het ‘Waterlands Orgelfestijn’ is een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Orgelkring Waterland. Met vijf woensdagavondconcerten op historische orgels wil de stichting de orgelcultuur in de regio Waterland onder de aandacht van een zo groot mogelijk publiek brengen.

Het openingsconcert op 10 juli is in de Grote Kerk van Oosthuizen. Organist Willem Poot neemt ons mee op een muzikale reis van Amsterdam naar Spanje. Onderweg maken we kennis met componisten als Sweelinck, van Noordt, de Macque, Philips en de Cabézon. Muziek die prachtig klinkt op het zeer oude orgel in Oosthuizen met haar oude Middentoon stemming. Het concert begint om 20.00 uur.

Willem Poot (1950) studeerde orgel bij Albert de Klerk aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Tevens studeerde hij Theorie der muziek. Aan diverse conservatoria was hij jarenlang verbonden als docent Algemene Theoretische Vakken en Muziekgeschiedenis. In Frankrijk gaf hij meerdere malen interpretatiecursussen Nederlandse en Noordduitse orgelmuziek. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland en maakte diverse radio-, plaat-en CD-opnamen. Hij geeft lezingen en werkt regelmatig als publicist, arrangeur, muziekuitgever en als muziekregisseur / producer van CD-opnamen. Daarnaast doet hij onderzoek in bibliotheekarchieven. Veel onbekende orgelmuziek die hij daar heeft gevonden heeft hij inmiddels uitgegeven, of zal in de komende tijd door hem gepubliceerd worden.

De overige concerten van de reeks zijn; 17 juli, Edam, Grote Kerk, Bernard Winsemius; 24 juli, Purmerend, Nicolaaskerk (Koepelkerk), Gonny van der Maten; 31 juli, Monnickendam, Grote Kerk, Aart Bergwerff; 7 augustus, Edam, Grote Kerk, Frank van Wijk.

Alle concerten beginnen om 20.00 uur. Toegang: volwassenen 8,00 euro, 65 + 7,00 euro, donateurs 6,00 euro en kinderen (onder begeleiding) tot 12 jaar gratis. Meer informatie op www.orgelkringwaterland.nl

1 comment for “Waterlands Orgelfestijn 2013

Comments are closed.